dinsdag 18 maart 2008

3. Verwerking

Volg de verschillende stappen die hieronder beschreven staan en je zal al een eind op weg zijn om een prachtig en origineel spel te creëren.

  1. Zoek eerst al wat informatie op over verschillende gezelschapsspelen. Zo kom je alvast wat meer te weten over wat er zeker allemaal aanwezig moet zijn. Tevens kan je op deze manier ook enkele leuke ideetjes opdoen.
  2. Kies 1 spel uit dat je leuk vindt en kan uitwerken in de les. Wanneer je als groep een spel gekozen hebt vraag je de goedkeuring van je juf of meester! Deze zal beslissen op haalbaarheid en kijken of het spel nog niet op de markt is!
  3. Heeft de juf of meester het licht op groen gezet dan kan je aan de slag! Maak om te starten al een blad met volgende gevens op: A) Naam van het spel; B) Materiaal waarmee je het spel speelt; C) Spelregels
  4. Nu het papierwerk achter de rug is kan je wel degelijk beginnen ontwerpen. Ga met het blaadje uit stap 3 naar de juf of meester en leg hen dit voor. Bespreek met de juf of meester waar je het materiaal kan vinden. Verdeel in jullie groep volgende taken: A) ontwerpen van het spel ; B) gepast materiaal zoeken en klaarleggen; C) speldoos maken indien nodig ; D) uitschrijven/uittypen van de spelregels.
  5. Presentatie van het spel! Toon en bespreek jullie spel in de klas.

Geen opmerkingen: